10/2/08

Φακοί επαφής-οθόνες!!!





Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ανέπτυξαν το πρωτότυπο ενός ζευγαριού βιονικών φακών επαφής οι οποίοι έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε κουνέλια. Οι ερευνητές άρχισαν την προσπάθεια θέλοντας να δημιουργήσουν κάτι περισσότερο από φακούς - οι οποίοι απλώς αποκαθιστούν την όραση - αλλά και να αναπτύξουν κάποιο οπτικό βοήθημα με περισσότερες δυνατότητες.

Το πρωτότυπο αποτελείται από φωτοδιόδους (LED), βασικά ηλεκτρονικά κυκλώματα και μικροσκοπική κεραία. Οι ερευνητές συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στο πρωτότυπο με στόχο να τους αναβαθμίσουν. Σκοπός των ερευνητών είναι να κατασκευάσουν φακούς επαφής οι οποίοι θα επιτρέπουν σε αυτόν που τους φορά να περιηγείται στο Internet ή να παίζει βιντεοπαιχνίδια μέσω της εικονικής oθόvns που θα εμφανίζεται μπροστά στα μάτια τους.

Αυτό θα επιτυγχάνεται με την προσθήκη συστημάτων προβολής μέσα στους φακούς τα οποία θα προβάλλουν εικόνες και δεδομένα που θα μπορεί να δει μόνο αυτός που φορά τους φακούς και κανείς άλλος. Έτσι οι κάτοχοι των βιονικών φακών θα μπορούν να βλέπουν χρήσιμες πληροφορίες μπροστά στα μάτια τους, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για οδηγούς αυτοκινήτων, πιλότους κ.λπ.

Επίσης, η προβολή εικόνων μέσω των φακών επαφής θα μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία διαφόρων τομέων (γιατρών, μηχανικών κ.ά.).

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της τεχνολογίας είναι ότι το μέγεθος των ηλεκτρονικών συσκευών συρρικνώνεται συνεχώς αλλά οι χρήστες θέλουν να έχουν ευχρηστία η οποία δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί σε τόσο μικρές κλίμακες. Μικραίνοντας οι συσκευές μικραίνουν όπως είναι επόμενο και οι οθόνες με αποτέλεσμα οι χρήστες να δυσκολεύονται να τις χρησιμοποιήσουν. Αν όμως εμφανίζεται οθόνη μπροστά στα μάτια του χρήστη, τότε έχουμε λύσει το πρόβλημα αφού και οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν άνετα συσκευές και συστήματα.

Άλλος ένας τομέας στον οποίο θα τύχουν εφαρμογής οι βιονικοί φακοί επαφής είναι ο ιατρικός αφού θα μπορούν να παρακολουθούν την οργανική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοχοι τους. Η προσθήκη βιοαισθητήρα στους βιονικούς φακούς θα επιτρέψει την παρακολούθηση της κατάστασης του χρήστη. Ο αισθητήρας αυτός θα παίζει διπλό ρόλο αφού θα μπορεί να παρακολουθεί τον χρήστη και να μεταδίδει τα δεδομένα σε κέντρο ελέγχου.

πηγή: physics4u

Με πύραυλο σκοπεύουν να καταρίψουν ελλατωματικό δορυφόρο οι αμερικάνοι


Το Ναυτικό των ΗΠΑ θα επιχειρήσει να καταστρέψει -πριν μπει στην ατμόσφαιρα και καταστεί επικίνδυνος- τον αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο που δυσλειτουργεί και θα καταπέσει στη Γη.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, την λύση της καταστροφής με κατάλληλα διαμορφωμένο πύραυλο που θα εκτοξευτεί από πολεμικό σκάφος προκρίνουν αξιωματούχοι στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η ιδέα θα χρειαστεί να λάβει και την έγκριση του Πενταγώνου όπου και θα συζητηθεί μέσα στον Φεβρουάριο. Πρέπει ακόμα να επιλυθούν τεχνικές λεπτομέρειες όπως ο χρόνος και ο χώρος όπου θα συμβεί η καταστροφή του δορυφόρου.

Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά όπως επισημάνουν οι αξιωματούχοι, η απόφαση για την καταστροφή του δορυφόρου αφορά, εκτός του Πενταγώνου, και άλλες κρατικές υπηρεσίες όπως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Ο κατασκοπευτικός δορυφόρος, αν δεν ληφθεί άλλο μέτρο, θα βγει από την τροχιά του και θα πέσει στη Γη την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Αν και ένα μέρος του δορυφόρου θα καεί κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα, κομμάτια βάρους άνω του ενός τόνου θα επιβιώσουν και θα μπορούσαν να χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές. Κάποια από αυτά θα περιέχουν το επικίνδυνο, τοξικό καύσιμο υδραζίνη.
Πείραμα για την καταστροφή απαρχαιωμένου δορυφόρου είχε διεξάγει το 2007 και η Κίνα, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ και των άλλων χωρών κυρίως λόγω του τεράστιου αριθμού των «διαστημικών σκουπιδιών» που προκάλεσε και που είναι επικίνδυνα για άλλους δορυφόρους.

πηγή: in.gr

O ιπτάμενος Κimi Raikonnen, επαληθεύει τον τίτλο του στις δοκιμές!


Η εξαιρετική εμφάνιση της Ferrari στις 3 ημέρες δοκιμών στο Μπαχρέιν έφτιαξε το κέφι του Raikkonen. Ο Φιλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Προχώρησε μάλιστα και σε μία αποκάλυψη.

”Μπορούσα να πάω και λίγο πιο γρήγορα, εύκολα. Είναι φανταστικό συναίσθημα η οδήγηση ενός μονοθεσίου όπως η F2008. Η ομάδα ξέρει τι κάνει, δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο από σύμπτωση. Επιπλέον, το μονοθέσιο είναι πολύ αρμονικό και τέλεια πρόσφυση και πολύ καλό με τα ελαστικά του.”

Η Ferrari έχει ακόμα 3 ημέρες δοκιμών πριν φύγει από το Μπαχρέιν.

πηγή: F1net

H νέα γενιά οθονών OLED είναι ΕΔΩ




Η sony παρουσίασε την 11 ιντσών νέα τηλεόρασή της που στηρίζεται στην τεχνολογία OLED με πάχος μόλις μερικά χιλιοστά και αντίθεση 1,000,000:1. Οι νέες αυτές οθόνες ανοίγουν νέους ορίζοντες καθότι έχουν τη δυνατότητα να είναι ακόμα και εύκαμπτες. Δείτε τη καλά λοιπόν, γιατί θα είναι σίγουρα το μέλλον ...

Δικαιώθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού !


Η ένσταση του Ολυμπιακού για τον παίχτη του Απόλλωνα Καλαμαριάς Μπάρκογλου ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 3 ομάδες τον τελευταίο χρόνο, έγινε τελικά δεκτή.
Η Απόφαση του αθλητικού δικαστηρίου ήταν ότι ο αγώνας θα επαναληφθεί, με παράλληλη αφαίρεση των 3 βαθμών που είχε κερδίσει η Καλαμαριά Εναντίων του Ολυμπιακού.
Το σκεπτικό της απόφασης θα ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Θάβουνε σιγά - σιγά το θέμα Ζαχόπουλου



Με μία τρομερή τρίπλα (βλέπε SIEMENS) η κυβέρνηση καταφέρνει τελικά να περάσει την υπόθεση στο αρχείο, θάβοντας ουσιαστικά όλες τους τις αμαρτίες. Η μόνη την πληρώνει όπως φαίνεται είναι η 35χρονη, ενώ για τις αυθαιρεσίες του κυρ Χρήστου στο ΥΠ.ΠΟ, δεν βγάζει κανείς άχνα. Μα φυσικά, αφού ο κύριος είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και δάσκαλος της Νατάσας στο δημοτικο, άρα δικαιούται μερικά λαθάκια...

Θα σας κρατάω ενήμερους επί του Θέματος ...

Αγώνας F1 και νύχτα (GP Σιγκαπούρης)


Για πρώτη φορά στην ιστορία της Formula 1,οι πιλότοι θα αγωνιστούν σε συνθήκες....νυχτός!Όσο και αν ακούγετε περίεργο οι Ασιάτες με αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα και με την έγκριση της ομοσπονδίας θέλουν να μαγνητίσουν τα βλέμματα για το δικό τους Grand Prix που θα πάρει μέρος το τριήμερο 22-24 Αυγούστου.

Οι οδηγοί και οι θεατές θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν όχι μόνο στην πρώτη διοργάνωση της Ασιάτικης πόλης αλλά και στην πρώτη πίστα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας...νύχτα!

Επακόλουθο μετά από αυτήν την απόφαση να έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα.Ένα από αυτά είναι η κάλυψη με φως σε πίστα 5.067 μέτρων.Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας κλήθηκε η ιταλική εταιρία ''Valerio Maioli S.p.a.'' για να ''δαμάσουν'' την μεγάλη πρόκληση.

Χωρίς καμιά καθυστέρηση οι Ιταλοί έπιασαν δουλειά για να πραγματοποιήσουν ένα σύστημα ''δημιούργημα τέχνης'' που προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για οδήγηση επί νυχτός.

Το σύστημα,το οποίο ταιριάζει τέλεια με την πίστα,ελαχιστοποίησε κάθε μορφής από εκτυφλωτικά φώτα και αντανακλάσεις από βρεγμένα σημεία στην πίστα,χρησιμοποιώντας φωτεινούς προβολείς πολύ καλά τοποθετημένους σε κάθε απαραίτητο σημείο της πίστας.

Σε αριθμούς,η λογική ξεπερνά κάθε φαντασία.Κατά την διάρκεια των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν:108.423 μέτρα καλωδίων,240 μεταλλικοί πυλώνες και γύρω από αυτές 1.600 φώτα-προβολείς και με συνολική ισχύ 3.180.000 watts θα φωτίσουν την πίστα και θα είναι τέσσερις φορές πιο φωτεινή από κάθε άλλο αθλητικό στάδιο.

Για την ιδέα αυτή μίλησε και η ίδια η εταιρία ''Valerio Maioli S.p.a.'':

''Όταν θες να τοποθετήσεις ένα σύστημα φωτεινότητας σε μια πίστα σίγουρα είναι μεγάλη πρόκληση.12 ισχυρές γεννήτριες θα καλύψουν όλο το φωτισμό της πίστας.Τα πλάνα μας ταιριάζουν περίφημα και όλα βαίνουν καλώς.''

Σε περίπτωση σφάλματος με την ηλεκτρική γεννήτρια οι ίδιοι δήλωσαν:

''Υπάρχει πιθανότητα μια γεννήτρια να καταρρεύσει,τότε μια άλλη αμέσως την αντικαθιστά αυτόματα.Για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρχουν και μηχανικοί σε κάθε γεννήτρια για να αποκαταστήσουν κάθε είδους τεχνικού προβλήματος.''

Αν κερδίσει η Ferrari το γκράν πρί, ελπίζουμε ότι δεν θα υποβάλλουν ένσταση οι υπόλοιπες ομάδες ότι τα φώτα μπήκαν από ιταλική εταιρεία ;)

πηγή: sport24

Μερικές αλήθειες για τον Μακη


-Όταν ο Αρχιμήδης φώναξε "εύρηκα" πετάχτηκε ο Μάκης και του είπε "άργησες"!!!

- Ο Μάκης ξέρει που πάει ο Καραμήτρος

- Ο Μάκης ξέρει πάντα σε ποιο κομμάτι της βασιλόπιτας είναι το φλουρί

- Ο Μάκης έχει ντοκουμέντα για τις μίζες του Μίνωα σε Γραμμική Α

- Ηράκλειτος - "Τα πάντα ρεί " .. Μάκης - "Τα πάντα βρεί " ..

- Αν κάνεις αναπάντητη στο Μάκη με απόκρυψη σε παίρνει τηλέφωνο

- Ποιά η διαφορά του Μάκη με τον Τσακ Νόρις; Ο Μάκης ξέρει, ο Νόρις δέρνει για να μάθει.

- O Μάκης ξέρει γιατί πάντα περισσεύει μία βίδα.

- Ο Μάκης ξέρει γιατί κλάνει το γατί

- Ο Μάκης ξέρει για ποιον χτυπά η καμπάνα

- O Μάκης ξέρει ποσά χρωστάνε της Μιχαλούς

- Ο Μάκης ξέρει τι θέλει να πει ο ποιητής.

- Ο Μάκης κάνει προσπέραση με την όπισθεν

- Ο Μάκης δεν κοιμάται ... πατάει Pause.

- Ο Μάκης τολμάει να πάει στο σπίτι του κρεμασμένου και να μιλάει για το σκοινί.

- Ο Μάκης κάποτε κατάφερε να μαγνητοφωνήσει έναν μουγκό

- Ο Μάκης ξέρει τους γονείς του Χιουι,του Λιουι και του Ντιουι

- Ο Μάκης τα έχει πεντακόσια

- Όταν ο Μάκης τα παίρνει μαύρα, αυτά ασπρίζουν

- Ο Μάκης ξέρει που παν τα 4.

- Ο Μάκης ξέρει την λύση στο ασφαλιστικό

- Ο Μάκης έχει video με τον Παπανδρέου να προσχωρεί στον Όμιλο Πολιτικού Προβληματισμού του Βενιζέλου

- O ΜΑΚΗΣ ξέρει όλα τα μυστήρια και το τέλος του LOST...

- Ο Μάκης έχει μετρήσει ως το άπειρο... Δυο φορές. Τώρα μετράει αντίστροφα...

- Ο Μάκης ξέρει ποιος είναι ο Αγνωστος Στρατιώτης.

- 29 Kατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Μάκη. ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ.

- Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ "ΣΕ ΒΛΕΠΩ"

- Ένα μυστικό παύει να είναι μυστικό όταν το ξέρουν πάνω από ένας. Γιατί ο Μάκης το ξέρει έτσι κι αλλιώς.

- O Μάκης ξέρει σε ποια βαλίτσα είναι οι 500.000 ευρώ στο super deal.

- Ο Μάκης ξέρει τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι...

- Ο Μάκης ξέρει γιατί η Όλγα Τρέμει...

- Ο Μάκης αναφέρεται στον εαυτό του στο τέταρτο πρόσωπο

- Όταν ο Μάκης χτυπάει την πόρτα ο κουφός του ανοίγει

- Ο Μάκης έχει την καλύτερη δημοσιογραφική ομάδα αίματος. Παίρνει από όλους και τους "δίνει" όλους.

- Ο Μάκης Δεν Πήγε Στρατό Γιατί Γεννήθηκε Εκπαιδευμένος

- Jesus saves. Makis records

- Ο Μάκης γράφει mp3 σε βινύλιο.

- O Θεός την έβδομη μέρα ξεκουράστηκε. Και άφησε τον Μάκη στη θέση του.

- Ένας αρχαίος θρύλος λέει πως τα αστέρια στον ουρανό είναι οι προδομένοι πρώην φίλοι του Μάκη. Γι' αυτό το σύμπαν διαστέλλεται.

- O Mάκης ήταν ο πατέρας των παιδιών του Ζεβεδαίου

- Ο Μάκης διαβάζει χείλια και video σε παιγμένο ανάποδα.

- Ο Θεός συγχωρεί. Ο Μάκης, ποτέ!

- Ο Μάκης είπε: "Αν δεν υπήρχα, θα αναγκαζόμουνα να με δημιουργήσω"

- Ο Μάκης ξέρει τι χορό χορεύουν τα ποντίκια όταν λείπει η γάτα

- Ο Μάκης μπορεί να βάλει πρώτος τον λίθο.

- Ο Μάκης ξέρει γιατί οι Χιώτες πάνε δύο!

- Ο Μάκης ξέρει πότε θα πάει στη Σάμο η Σαμιώτισσα!

- Makis tells Santa who's been naughty and who's been nice.

- Για τον Μάκη δεν υπάρχει άγνωστος Χ στα μαθηματικά.

- Να παρακαλάς να σε βρει ο Χάρος πριν σε βρει ο Μάκης

- Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί...ο Μάκης όχι!

- Ο Μάκης ξέρει από που κλάνει το μπαρμπούνι

- Ο Μάκης είναι Γαλάτης. Το πραγματικό του όνομα είναι Καμερίξ

- Ο Μάκης έχει δει το Χριστό φαντάρο. Και υπάρχει οπτικό ντοκουμέντο.

- O Mακης έχει dvd από τον γάμο του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ! ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!

- Μόνο ο Μάκης ξέρει τι κρύβεται πίσω από το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα.

- Ο Μάκης ξέρει το "άλλο" με τον ΤΟΤΟ!

- Ο Μάκης είπε στο Θεό για τη μαλακία που έκανε η Εύα...

- Το κινητό του Μάκη παρακολουθεί τη Vodafone

- Makis Was Here (βρέθηκε χαραγμένο σε απολιθωμένη σανίδα στην κορυφή του Αραράτ)

- Με τον Μάκη you can't win, you can't break even, you can't even quit the game (λέγε με Ζαχόπουλο)

- Ο Μάκης ήξερε. Γι' αυτό δεν ρώταγε...

- Ο Μάκης μπορεί να πιάσει το αυγό. Και να το κουρέψει.

- Ο Μάκης ξέρει ποιος στραβός δε θέλει το φως του.

- Ο Μάκης ξέρει τι είναι ο κάβουρας. Επίσης ξέρει τι είναι το ζουμί του.

- Ο Ευαγγελάτος έχει "Αποδείξεις". Ο Μάκης δεν έχει. Είναι αξίωμα.